Pula: Padobrani stradalog padobranca Kapuralina poslani na vještačenje

Predstavnici policije, Ministarstva pomorstva, prometa i veza, županijskog Državnog odvjetništva i Županijskog suda u Puli obavili su očevid jučerašnje teške nesreće u sportskoj zračnoj luci u Medulinu u kojoj je pri iskakanju iz zrakoplova poginuo pulski padobranac Maksimilijan Kapuralin (33), a padobrani su poslani na vještačenje.

Glasnogovornica Policijske uprave istarske Štefanije Prosenjak Žumber naglasila je da su padobrani poslani na vještačenje kako bi se utvrdilo zašto je stradali Kapuralin odbacio glavni padobran i zašto je pomoćni (padobran) zakazao.

Po nalogu istražnog suca Ivice Stanića, tijelo stradalog padobranca prevezano je na Odjel patologije pulske Opće bolnice radi obdukcije.

Predstavnici Ministarstva pomorstva, prometa i veza razgovarali su i s voditeljima padobranske sekcije Aero kluba ´Krila Istre´, zatim s organizatorom skokova u medulinskoj sportskoj zračnoj luci, pilotom zrakoplova ´cesna´ te s ostalom trojicom padobrancima koji su bili u zrakoplovu sa stradalim Maksimilijanom Kapuralinom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara