Pula: Širi se epidemija u mornaričkoj bolnici

U PULSKOJ Mornaričkoj bolnici od jučer do danas oboljelo je desetero novih bolesnika od gastroenterokolitisa, pa se ukupan broj oboljelih popeo na 86, među kojima je 47 pacijenata i 39 zaposlenih u bolnici.

Epidemija je počela na odjelu pulmologije prije 10 dana, 24. ožujka, a 30. ožujka zabranjeni su posjeti na sve odjele pulske Mornaričke bolnice.

Zatim se epidemija proširila na odjele interne i kirurgije te na odjel neurologije.

Voditeljica epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Vlasta Skopljak izvijestila je kako je iz uzoraka stolica oboljelih u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ) u Zagrebu izoliran Norwalk virus za kojega je karakteristično da se u malim količinama prenosi kontaktom, zrakom i namirnicama.

Kako je dodala, riječ je o otpornom virusu budući da je dovoljna mala količina za epidemiju širih razmjera, a njezino širenje teško je spriječiti.

Inače, sanitarna inspekcija Ureda državne uprave Istarske županije izdala je rješenje o trajnom zatvaranju središnje kuhinje locirane na području stare bolnice u Zagrebačkoj ulici, a od danas je u funkciji kuhinja u Mornaričkoj bolnici zbog, kako je rečeno, preventivnih razloga.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara