Pula: Slavko Linić o ekonomskoj politici hrvatske Vlade

POTPREDSJEDNIK hrvatske Vlade Slavko Linić rekao je danas, obraćajući se sudionicima 38. simpozija računovođa i financijskih djelatnika u Puli, kako je neosporan uspjeh ove koalicijske Vlade osnaženo i konsolidirano gospodarstvo, koje je izašlo iz recesije.

"Vladu i mene osobno su optuživali kako jedino znamo slati tvrtke u stečaj, ali su zanemarili vrlo uspješnu sanaciju brodograđevne i prehrambene industrije, u što je uloženo 12 do 13 milijardi kuna", rekao je Linić.

Rekao je kako je sadašnja Vlada naslijedila ogroman deficit. Njime su pokrivani "nezakonitost i nesposobnost prethodne vlasti", kazao je Linić, no dodao je kako se i danas iz državnog proračuna financiraju mnoge nesposobne uprave poput, s iznimkom Uljanikove, onih koje vode hrvatsku brodogradnju.

Govoreći o ekonomskoj politici ove vlade, Linić je rekao kako je ona uspjela pojačati investicije, otvoriti nova radna mjesta i smanjiti nezaposlenost, te omogućiti rast bruto društvenog proizvoda. Pritom, drži on, ova je Vlada u stanju uredno servisirati i vraćati vanjski dug države od šest milijardi dolara.

Vlada je svjesna pritom opasnosti javnog duga koji iznosi 52 posto bruto društvenog proizvoda, rekao je Linić, dodajući da je to ispod granice koja predstavlja uvjet za ulazak u Europsku uniju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privatizacija nije uspješno nastavljena, rekao je Linić. "Privatiziran je mali broj tvrtki, uz velike ekscese i sukobe unutar koalicije". No, nastavlja se, kazao je.

Do konca ove godine, nastavio je Linić, Vlada će usmjeriti svoju aktivnost na ispunjavanje svih obveza koje proizlaze iz Sporazuma o pridruživanju Europskoj uniji, najavljujući za jesen usklađivanje 40 sadašnjih zakona s europskim zakonodavstvom.

Simpozij "Računovodstvo, financije i revizija u suvremenim gospodarskim uvjetima", koji je počeo 29. svibnja, danas završava.

Iako su bili najavljeni, na skup nisu danas došli ministar gospodarstva Ljubo Jurčić i guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski.

Simpozij je okupio 500-tinjak sudionika - predstavnika hrvatske Vlade, računovodstvene stručnjake, revizore i financijske analitičare iz Hrvatske i inozemstva, a organizirala ga je Hrvatska zajednica računovođa i financijskih djelatnika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara