Pula: Svečano otvoren 8. sajam knjige u Istri

MINISTAR kulture Antun Vujić danas je u Domu hrvatskih branitelja u Puli svečano otvorio osmi sajam knjige u Istri, naglasivši kako taj sajam pokazuje da su knjiga i izdavaštvo u Hrvatskoj obnovljeni, a iznio je i podatak da je u zadnje dvije godine u Hrvatskoj otvoreno 85 knjižara.

´Pula je postala prepoznatljiva po ovom sajmu, postala je smisao i podloga za knjige´, rekao je ministar Vujić na svečanosti otvaranja sajma na kojemu će ove godine izlagati 270 hrvatskih i inozemnih nakladnika, dok će u sajamskom programu sudjelovati 150 autora, urednika i prevoditelja.

Istarski župan Ivan Jakovčić tom je prigodom rekao kako Istra ima ambiciju postati regijom kulture broj jedan u Hrvatskoj za što, kako je rekao, ima potporu Ministarstva kulture. Bez snažne kulture nema ni zdravog društva, dodao je, pa će stoga Istarska županija i u sljedećoj godini izdvojiti znatna sredstva za to područje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktorica sajma Magdalena Vodopija izvijestila je da će svaki dan u sajamskom prostoru počinjati programom ´Doručak s autorom´, a završavati ´Sutonom uz knjigu´, te je najavila predstavljanja hrvatskih i inozemnih autora i njihovih najnovijih knjiga. Poseban gost je Republika Češka te će u sklopu ovogodišnjeg sajma nastupiti češki nakladnici, poznati književnici, urednici, prevoditelji, umjetnici i drugi kulturni djelatnici.

Program sajma ove godine odvijat će se i izvan sajamskog prostora, a sve u želji, kako je rekla Magdalena Vodopija, ´da cijeli grad i cijela Istra tijekom 11 dana živi uz knjigu i za knjigu´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara