Pula: Uhićene dvije osobe zbog zlouporabe droge

ZBOG osnovane sumnje da su počinili kažnjivo djelo zlouporabe droga istarska je policija danas istražnom sucu Županijskog suda u Puli sprovela 34-godišnjeg Mladena P. rodom iz Raše s prebivalištem u Rovinju, djelatnika pulske Policijske postaje, te 32-godišnjeg Morena B. iz Labina (policija priopćila samo inicijale), priopćeno je na večerašnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare u istarskoj Policijskoj upravi.

Po riječima načelnika Kriminalističke policije Hajrudina Merdanovića u toj akciji, koju je policija provodila oko godinu dana, zaplijenjeno je 100 grama kokaina i oko 10.000 eura. Dodao je kako je kokain zaplijenjen na području Rovinjskog Sela gdje su jučer i uhićene dvije osobe od kojih je Moreno B. sproveden istražnom sucu, a drugi je uhićenik nakon kriminalističke obrade pušten na slobodu. Istodobno je pred svojim stanom u Rovinju uhićen policijski službenik Mladen P.

U premetačini stanova i drugih prostorija policija je kod Mladena P. pronašla 4150 eura, najvjerojatnije od kupoprodaje droge, te 800 dolara, dvije digitalne vage, vrećice s tragovima kokaina i 223 grama laktoze koja služi za miješanje te droge. Kod Morena B. pronađeno je ukupno 2500 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po Merdanovićevim riječima pod kriminalističkom obradom je još osam osoba, uglavnom iz Istre, a u stanovima dviju od njih pronađene su neznatne količine marihuane, amfetamina i hašiša, i one su kazneno prijavljene.

Zamjenik načelnika PU-a Božo Kirin kazao je kako je uhićeni policijski djelatnik rješenjem načelnika udaljen s dužnosti. Međutim, dodao je, taj je službenik 30. svibnja 1998. zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo prodaje droge već bio udaljen s dužnosti. Po Kirinovim riječima protiv njega je tada vođen stegovni postupak, a pošto su Disciplinski sud PU-a i Drugostupanjski disciplinski sud MUP-a odbili njegovu žalbu, Upravni je sud 6. lipnja 2001. žalbu prihvatio zbog nedostatka materijalnih dokaza, poništio presudu te predmet vratio na ponovan postupak. Tada je Drugostupanjski disciplinski sud donio presudu po kojoj je Mladen P. oslobođen od odgovornosti te je 1. veljače 2002. vraćen u službu. Od tada je, dodao je Kirin, taj djelatnik bio pod posebnim nadzorom sve do jučerašnjeg uhićenja.

Državni odvjetnik Vlatko Nuić rekao je novinarima kako je u zadnjoj kupoprodaji droge, u kojoj je sudjelovao ubačeni policajac, upotrijebljen obilježen novac što je pri uhićenju bio glavni dokaz.

Nuić je najavio kako će se u suradnji s PU-om "odlučno obračunavati sa svim sumnjivim elementima u vlastitim redovima koji se ogriješe o zakon".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara