Pula: uručene gradske nagrade

Pulski gradonačelnik Luciano Delbianco na današnjoj je središnjoj svečanosti u povodu proslave Dana grada Pule i 60. obljetnice oslobođenja uručio gradska priznanja pojedincima i skupinama koji su se u proteklih godinu dana istaknuli u radu na dobrobit Pule.

Obrativši se nazočnima, Delbianco je istaknuo da je 5. svibnja 1945. važan nadnevak u pulskoj povijesti, jer su tada istarski antifašisti ne samo donijeli slobodu gradu nego su budućim naraštajima ostavili u nasljedstvo najviše civilizacijske dosege.

Nakon osvrta na rad gradske uprave Delbianco je uručio gradske nagrade. Gradonačelnikovo priznanje dobili su Vesna Plavšić za rad u zdravstvenoj njezi i rehabilitaciji te za promicanje i organiziranje dobrotvornih akcija i čakavski pjesnik Dinko Kalc za prinos istarskom i pulskom kulturnom stvaralaštvu.

Za rezultate u području zdravstveno-socijalne skrbi priznanjem su nagrađene Katarina Mešin-Velkova za prevenciju i rad s ovisnicima, pridonijevši osvješćivanju, prepoznavanju i spoznaji da se nužno baviti tim teškim problemom u Puli i društvu u cjelini te pedagoginja i profesorica u pulskoj gimnaziji Adriana Beletić-Raunić.

Gradonačelnikova zahvalnica uručena je Srbislavu Pančiću za zaštitu okoliša, a Povelja grada glazbenoj skupini "Anelidi" za uspjeh u 40-godišnjem radu i neprekidnu djelovanju na pulskoj glazbenoj sceni te pulskoj Radio postaji za dostignuća u tijeku 45 godina rada.

(Hina) xdspo ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara