Pula: Uspješna industrijska akcija Carinskog sindikata

Predsjednik Carinskog sindikata Hrvatske Željko Popović na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli pozvao sve članove da putem sindikata podnesu tužbu za naknadu zaostalih tražbina, uglavnom neisplaćenih božićnica za 2000. i naknada za prekovremeni rad i odvojen život, u isplati kojih će, kako je rekao, sindikat ustrajati.

Naime, po njegovim riječima članovi Carinskog sindikata do sada su podnijeli 1500 tužba protiv poslodavca odnosno države, a riječ je o tzv. industrijskoj akciji kojom se za svaki pojedinačan slučaj podnosi zasebna sudska tužba. Kako su novinari danas izviješćeni, sveukupno se potražuje 140 milijuna kuna koji će, uvjeren je Popović, biti naplaćeni, a nagodba je jedino moguća o načinu isplate.

"Od nove vlasti tražit ćemo i usklađivanje carinskih koeficijenata s onima u javnim službama tako da se povise plaće carinicima 10 do 15 posto", istaknuo je Popović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Županijski povjerenik Carinskog sindikata Hrvatske Benjamin Polak upozorio je na vrlo teške uvjete rada u pulskoj carinskoj ispostavi gdje zaposlenici rade u zapuštenu i vlažnu prostoru koji je, kako je rekao, "najlošije uređena i održavana carinska ispostava u Hrvatskoj".

Najavio je i drugu izbornu skupštinu Carinskog sindikata koja će se 3. travnja održati u Puli.

(Hina) xdspo ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara