PULJEVIĆ O NOVOM GRANSKOM KOLEKTIVNOM UGOVORU

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama i učeničkim domovima RH, Andrija Puljević, rekao je danas u Osijeku kako je postojeći granski kolektivni ugovor aneksom produljen do 1. travnja 2004., te kako očekuje da će pregovori za novi kolektivni ugovor za srednjoškolske djelatnike početi početkom iduće godine. L

Sudjelujući na javnoj tribini Puljević je kazao kako će se taj sindikat zalagati da se u novom granskom kolektivnom ugovoru, uz normiranje rada ne samo nastavnog osoblja nego i svih drugih zaposlenika, nađe "potpuno transparentno izračunata cijena rada".

Dodao je kako će se sindikat zalagati za "čvrsto ugovorenu zaštitu svih zaposlenih u sustavu srednjih škola" što je, kako drži, odgovor na medijske napise o otpuštanju administrativno-tehničkog osoblja.

Puljević je također kazao kako Nezavisni sindikat predlaže da plaće djelatnika u srednjoškolskim ustanovama za tri godine porastu do razine koja će omogućiti da plaća djelatnika s visokom stručnom spremom i položenim državnim ispitom bude 15 posto veća od prosječne plaće u Hrvatskoj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pričekat ćemo konstituiranje novog saziva Hrvatskog sabora i formiranje Vlade pa će pregovori početi odmah nakon Nove godine, i mislim da će biti burni kao i svake godine jer je sustav strahovito zapušten", rekao je.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama i učeničkim domovima RH smatra da njihovi zahtjevi nisu preambiciozni te da sustav plaća koji predlaže, ne bi remetio dinamiku punjenja proračuna.

Puljević je također kazao kako prosječna ulaganja u obrazovanje u Hrvatskoj ne prelaze 3,2 posto brutto-društvenog proizvoda, i da se Hrvatska, unatoč najavama dosadašnjih vlada, nije ni približila europskom prosjeku od 5,6 posto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara