PULJIĆ: PRESTATI S PRIMJENOM DVOSTRUKIH MJERILA PREMA IZBJEGLICAMA

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić zatražio je u petak u Sarajevu da međunarodna zajednica prestane koristiti dvostruka mjerila prema problemu povratka izbjeglica i zauzme se za to da Hrvati imaju isti tretman kao što ih imaju bošnjački i srpski prognanici i izbjeglice.

Kako prenosi Katolička tiskovna agencija (KTA), tijekom razgovora s voditeljem misije UNHCR-a za BiH Udom Janzom, kardinal Puljić je podsjetio kako se, primjerice, samo u Drvar vratilo više Srba nego što se u cijelu Republiku Srpsku vratilo Hrvata.

Vrhbosanski je nadbiskup također upozorio kako se slična mjerila primjenjuju i u Sarajevu gdje Katolička crkva još od 1945. godine nije mogla dobiti niti jednu lokaciju za gradnju crkava.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Mi smo diskriminirani a međunarodna zajednica to ne želi čuti. Vi radite s vladom a vladi, na primjer u Sarajevu, nije stalo da se Hrvati vrate u ovaj grad´, kazao je kardinal Puljić dodavši kako se isto odnosi i na vlasti srpskog entiteta.

Razgovor kardinala Puljića s Janzom zapravo je bio prvi susret vrhbosanskog nadbiskupa s nekim iz UNHCR-a u proteklih devet godina što je i bio povod na poziv međunarodnoj zajednici da djelima pokaže kako se prema svima jednako odnosi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara