Puls: Mesić i dalje bez ozbiljnog protukandidata

Puls: Mesić i dalje bez ozbiljnog protukandidata
PREMA redovitom mjesečnom ispitivanju agencije Puls, provedenom na 1000 ispitanika, Mesić je i dalje uvjerljivo najpopularniji predsjednički kandidat, dok je Jadranka Kosor zadržala 20% glasova iz prošlog mjeseca. HDZ je i dalje najjača stranka, ali ima 2% manje glasova nego u listopadu.

Stjepan Mesić u terenskom istraživanju Pulsa dobio je čak 51% posto glasova, a Slaven Letica dobio je upola manje glasova nego prošlog mjeseca, pa je u studenom za njega glasalo samo 4 posto ispitanika. Zanimljivo je da bi se čak 22% HDZ-ovih glasača odlučilo za Mesića, a ne za Jadranku Kosor za koju bi glasalo tek 61% HDZ-ovaca, prenosi Novi list.

Za Ćiru Blaževića odlučilo se tri posto, a za Đurđu Adlešić 2 posto ispitanika. Ostali predsjednički kandidati imaju 1 posto glasova ili manje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Afere koje su prošlog mjeseca potresle vladajuću stranku utjecale su na njezinu popularnost. U stuenom bi svoju potporu vladajućima dalo 25% građana, za razliku od listopada kada je HDZ dobio 27 posto glasova.

Odmah iza HDZ-a nalazi se SDP koji je dobio jedan posto više u odnosu na mjesec ranije, pa bi u studenom dobili 18 posto.

HSS-ovci bi dobili 8 posto glasova, 2 posto više nego u listopadu, a HNS stagnira na 7 posto, a HSP je izgudio 2 posto. Hrvatska stranka umirovljenika je sa šest posto u listopadu došla na 7% u studenom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara