Pulski SDP: HDZ marginalizira hrvatski parlament

SABORSKI zastupnik i predsjednik SDPa Istarske županije Anton Peruško na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio da je vladajući HDZa posve marginalizirao hrvatski parlament te se, po njemu, HDZ vraća politici devedesetih godina kada je Sabor potisnut na margine, a o svemu se odlučivalo u Banskim dvorima.

Potvrda je to da HDZ očito nema viziju, ni projekte pokretanja Hrvatske", ocijenio je Peruško. On je, međutim, pozdravio veze koje istarski župan Ivan Jakovčić, kao predstavnik izvršne vlasti, ima s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom i ministrima dodavši da se "jedino na taj način mogu iznaći rješenja i realizirati brojni istarski projekti za dobrobit građana, ali i cijele države".

Po njegovim riječima, bilo bi poželjno kada bi takva komunikacija bila uspostavljena i na regionalnoj razini, poglavito između istarskog župana i gradonačelnika Pule Luciana Delbianca jer, smatra Peruško, "građani ne smiju trpjeti zbog političkih razlika pojedinaca".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku Peruško je pozvao bivšeg predsjednika pulskog SDP-a, a sadašnjeg predsjednika pulskog Gradskog vijeća Livija Bolkovića da SDP-u vrati vijećnički mandat.

"Ako je on doista moralni političar, pozivam ga da vrati vijećnički mandat SDP-u jer je u nekoliko navrata istaknuo da će to učiniti ako stranka to bude od njega zahtijevala", zaključio je saborski zastupnik i predsjednik istarskog SDP-a Anton Peruško.

V.d. predsjednik pulskog SDP-a Denis Martinčić najavio je i skoro održavanje izborne konvencije pulskog SDP-a i to, kako je rekao, "na prvi dan proljeća kako bi i simbolički pokazali da za pulski SDP stiže novo proljeće".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara