Pulski vatrogasci još uvijek bez kolektivnog ugovora

VODITELJ pulskog ureda Sindikata Istre i Kvarnera Duško Samsa na današnjoj konferenciji za novinare izjavio je kako "zbog političkih prepucavanja IDS-a, SDP-a i IDF-a pulski vatrogasci već devet mjeseci nemaju kolektivni ugovor te je nedopustivo da najveća postrojba u Istarskoj županiji jedina nema potpisan kolektivni ugovor", dodavši kako se taj sindikata za njegovo potpisivanje bori već dvije godine.

Po njegovim riječima, suglasnost za kolektivni ugovor vatrogastva u Istri do sada je, kao 72-postotni većinski vlasnik, dao Grad Pula uz većinu istarskih općina s 4-postotnim udjelom, osim općine Marčana i Ližnjan, čije vlasti, drži Samsa, već sedam mjeseci opstruiraju potpisivanje iz isključivo političkih razloga. Samsa je tu tvrdnju potkrijepio činjenicom da je u Ližnjanu na vlasti koalicija IDS-a i SDP-a, a u Marčani IDS te da te dvije općine namjerno žele onemogućiti pulsku vlast, u kojoj je i IDF, da s vatrogascima utvrdi socijalni mir potpisivanjem kolektivnog ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Neprihvatljivo je da politička prepucavanja idu na štetu vatrogasaca koji požrtvovno gase požare i na području Ližnjana i Marčane", poručio je Duško Samsa.

U ime Sindikata Istre i Kvarnera izrazio je zadovoljstvo što je država "nakon dvije godine urgiranja napokon spoznala kako sredstva namijenjena vatrogastvu nisu dostatna te da zbog toga dolazi u pitanje njihova efikasnost na terenu".

Iz pulske vatrogasne postrojbe doznaje se da su pulski vatrogasci u prvih osam mjeseci ove godine imali čak 535 intervencija od kojih 256 tijekom srpnja i kolovoza.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara