Pulsko Poglavarstvo priprema smjenu ravnateljice INK Saše Broz

PULSKO Gradsko poglavarstvo na sjednici sazvanoj za petak raspravljat će o razrješenju Saše Broz s mjesta ravnateljice Istarskog narodnog kazališta-gradskog kazališta Pula, potvrdio je danas novinarima zamjenik pulskog gradonačelnika Fabrizio Radin.

On je ustvrdio da je riječ o logičnoj posljedici nakon što predstavničko tijelo, odnosno pulsko Gradskog vijeće nije prihvatilo izvješće ravnateljice Broz o radu Istarskog narodnog kazališta za prošlu godinu.

"Poglavarstvo mora ozbiljno i odgovorno uzeti u obzir svako stajalište Gradskoga vijeća, pa tako i neprihvaćanje izvješća o radu u prošloj kazališnoj godini. Inače, ništa osobno nemam protiv ravnateljice Broz", istaknuo je zamjenik pulskog gradonačelnika Fabrizio Radin.

Ravnateljica Istarskog narodnog kazališta Saša Broz nije htjela komentirati ovu odluku sve dok ne dobije otkaz ugovora o radu. Međutim, ipak je kazala kako smatra da je riječ o političkoj odluci te kako "rad Istarskog narodnog kazališta zasigurno nije najveći problem Pule".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čini mi se kako se mojom smjenom interes javnosti s puno većih problema u gradu namjerno pokušava preusmjeriti na rad kazališta", istaknula je Saša Broz koja je na mjesto ravnateljice Istarskog narodnog kazališta imenovana na sjednici Gradskoga vijeća u studenome 2004. godine, za mandata IDF-ove vlasti.

Gradsko poglavarstvo u svibnju ove godine prihvatilo je Izvještaj o radu kazališta za 2005. godine, ali to izvješće nije dobilo "zeleno svjetlo" pulskog Gradskog vijeća koje je ravnateljici zamjerio "nenamjensko trošenje novca i prevelik oslonac na vanjske glumce".

Prema najavama iz Grada, Poglavarstvo će na sjednici, zakazanoj za petak, imenovati dosadašnju voditeljicu Općeg odjela INK te nekadašnju poslovnu upraviteljicu kazališta Gordanu Jeromela Kaić vršiteljicom dužnosti ravnateljice Istarskog narodnog kazališta-gradskog kazališta Pula.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara