Pulskom monstrumu produljen pritvor

PULSKOM monstrumu Damiru Voschionu istražni je sudac na osnovu zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva u Puli produljio pritvor na još 30 dana, a doneseno je i rješenje o provođenju istrage.

Podsjetimo, 8. studenog je Damir Voschion krenuo u ubilački pohod u kojem je, što mecima, što udarcima tvrdim predmetom  usmrtio: svog 70-godišnjeg oca Renata, 40-godišnjeg brata Deana, njegovu 36-godišnju suprugu Natašu, i svoje malodobne nećake, dvomjesečnog Maura i sedmogodišnju Karlu.

Voschion je 10. studenog iz Pule prevezen u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu. Stvarni motivi i razlozi tragedije koja je zadesila obitelj Voschion možda nikad neće biti poznati. Peterostruki ubojica koji je hladnokrvno pobio članove svoje obitelji, sada se pravda ludošću. Navodno je već neko vrijeme posjećivao psihijatra. Naime, prema riječima njegova odvjetnika Mije Čulića, "mislio da ga ubijeni članovi obitelji truju".

Čulić je prošlog tjedna opovrgnuo navode o tome da su motiv ubojstva bili nerazjašnjeni imovinsko-pravni odnosi, te rekao kako motiv ovog stravičnog čina može biti "samo medicinske prirode"  pa je kao uzrok napada naveo paranoičnu shizofreniju.

I.M.
Foto: Regional Express, Glas Istre, Barkun.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara