Pupovac i Čačić potvrdili: Ništa od preslagivanja s Karamarkom

Pupovac i Čačić potvrdili: Ništa od preslagivanja s Karamarkom

Foto: Marko Lukunic/Pixsell

SABORSKI zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac odbacio je u ponedjeljak poslijepodne mogućnost sudjelovanja u preslagivanju Vlade s čelnikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, poručivši kako bi to bilo samo produžavanje agonije.

"Biilo kakvo preslagivanje bi bilo samo produžavanje agonije. Hrvatska treba novi početak. Imali smo priliku u ovih šest mjeseci i sve su propuštene. Svi koji su te prilike imali moraju dobiti novo povjerenje od građana", izjavio je Pupovac.

Dodao je i kako je to njegovo i mišljenje njegove stranke.

Upitan očekuje li poziv od premijera ili pak potpredsjednika vlade, uzvratio je kako ne očekuje "ni jedan poziv o preslagivanju".

"Uostalom, sad je i za to prekasno. Prije tri mjeseca čekao sam poziv o nizu pitanja i nisam ga dobio", poručio je Pupovac.

Preslagivanje sve manje vjerojatno


Pupovac je samo posljednji u nizu onih koji su odbili preslagivanje, čime su šanse da Karamarko bez Mosta sastavi novu Vladu sveli tek na puku teoriju.

Jučer su ideju preslagivanja odbili HDSSB-ovci koji u Saboru imaju dva zastupnika. Na njih, ruku na srce, Karamarko nije mogao ni ranije računati jer su još ranije rekli kako više ne podržavaju Vladu, ali odbijanje preslagivanja konačno je to potvrdilo.

Od preslagivanja lagano odustaje i Milan Bandić koji je prvi zapravo počeo pričati o preslagivanju.

"Prekinimo tu agoniju - ili se mogu dogovoriti ili ne, idemo na izbore. Svaki narod zaslužuje vlast koju ima", poručio je Bandić danas.

Na pitanje znači li to da je nerealno očekivati "preslagivanje unutar Vlade", Bandić je ocijenio kako će se to izuzetno teško dogoditi, samo "u politici nikad ne recite nikad" jer obrati su mogući, "danas je ovako, sutra može biti onako". Bandić je rekao da bi se vlast trebala presložiti do 16. lipnja. Ako do toga ne dođe, kaže Bandić, čekaju nas izbori.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara