Pupovac: Koalicija u Kninu je nacionalistička koalicija

POTPREDSJEDNIK SDSS-a Milorad Pupovac danas je sklopljenu koaliciju HDZ/HSP/HSLS/HB-a u Kninu nazvao nacionalističkom, povratkom na staru, diskriminirajuću politiku prema srpskoj manjini, te najavio da će vodstvo stranke ovih dana preispitati suradnju s HDZ-om.

"Ta koalicija nije dobra za Knin, nije dobra za Hrvatsku. To je nacionalistička koalicija kojoj Ustavni zakon o nacionalnim manjinama služi kao smokvin list", izjavio je Pupovac novinarima u Hrvatskom saboru.

Premijera Ivu Sandera i HDZ-ovu vlast prozvao je da, izuzimanjem manjina, u ovom slučaju SDSS-a, iz lokalne vlasti u Kninu pokazuje da vlast ne drži do manjinske politike.

"Za Srbe u Hrvatskoj, kao i sve druge manjine, manjinska politika koja se ne realizira tamo gdje manjine žive nije manjinska politika", kazao je Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"SDSS nije stranka umirovljenika da bi nam važnija bila koalicija na nacionalnoj razini od lokalne", dodao je, istaknuvši da manjinska politika ne postoji ako ne živi na lokalnoj razini.

"Ako se HB-u i Pašalićevim ljudima ovim sporazumom daje mjesto dogradonačelnika Knina, a Srbima se nude mrvice u smislu predsjednika Vijeća i člana Poglavarstva, to je pokazatelj da se zapravo želi stara politika u Kninu za koju smo mislili da je prevladana", istaknuo je Pupovac.

Najavio je da će vodstvo SDSS-a idućih dana procijeniti kako će reagirati na vjerojatnu novu kninsku vlast, da neće sjediti skrštenih ruku, a upitan hoće li SDSS izaći iz koalicije s HDZ-om na državnoj razini odgovorio je da je sada na Sanaderu da kaže odustaje li od manjinske politike.

"Ako odustaje, onda mu partnerstvo sa SDSS-om očito ne treba, jer ovo što se događa je vraćanje na predsanadersko doba. Staru politiku u Kninu naravno da ne želimo tolerirati", ustvrdio je Pupovac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara