Pupovac: Neki ministri uznemirili su srpsku zajednicu, dobili smo vladu koja ne spominje manjine

Pupovac: Neki ministri uznemirili su srpsku zajednicu, dobili smo vladu koja ne spominje manjine

Foto: FAH

MILORAD PUPOVAC, predsjednik Srpskog narodnog vijeća i potpredsjednik SDSS-a te zastupnik srpske nacionalne manjine za RTS je izjavio kako nakon prvog obraćanja Saboru Tihomira Oreškovića nije zadovoljan njegovim odnosom prema manjinama, Srbiji te regiji.

Kaže kako je Hrvatska dobila vladu čiji program ne spominje manjine niti obavezu koju hrvatska vlada ima prema problematici povratka, obnove, ostvarivanju manjinskih prava te participaciji manjina u vlasti.

"To je prva vlada od 2006. koja u tom pogledu nema gotovo ništa osim jedne kurtoazne rečenice mandatara tijekom predstavljanja programa", rekao je Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Smatra da situacija nije dobra kada se radi o ljudskim pravima

"Svi bilteni i publikacije Srpskog narodnog vijeća govore o porastu govora mržnje, pozivanju na nasilje i ograničavanju prava manjina, što je najdrastičniji primjer s ćirilicom i medijskim pozivima na linč. Nadamo se da će se to promijeniti", rekao je Pupovac.

Kazao je ikako su prve poruke nekih od ministara oko registra izdajnika te negiranja antifašističke tradicije unijele priličan nemir među predstavnike srpske zajednice.

"Državno odvjetništvo bi po službenoj dužnosti trebalo reagirati kada se poziva na nasilje, mržnju i to je stvar koju treba razvijati. Tek kad druge nevladine organizacije reagiraju, onda se nešto dogodi, ali inače rezultata nema", zaključio je Pupovac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara