Pupovac: O slučaju Polančec ovisit će kredibilitet Vlade

Pupovac: O slučaju Polančec ovisit će kredibilitet Vlade

Tekst: F.M.
Foto: Arhiva


ČLANOVI koalicije ne bi trebali izbjegavati javnost po pitanju smjene ministra gospodarstva Damira Polančeca, a to bi pitanje bilo puno bolje razriješiti unutar Vlade, a ne u Saboru, rekao je jedan od članova vladajuće koalicije i predsjednik kluba zastupnika SDSS-a Milorad Pupovac u emisiji "Otvoreno".

Situacija oko "To je pitanje prakse političkog ortakluka, koja nažalost još uvijek postoji. Indicije da postoji praksa političkog ortakluka koji ljudima omogućavaju privilegirani položaj koji osiguravaju stranke i koalicije su jasne. Meni tu nešto smrdi. Vrijeme bi bilo da ova vlada i njena premijerka naprave nešto oko toga", komentirao je Pupovac slučaj s Podravkom i odgovornošću Polančeca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
O Polančecu će ovisiti kredibilitet Vlade

Pupovac je uvjeren da će se rješenje naći unutar Vlade, tako da neće biti potrebno iznositi stvar u Sabor. O rješavanju tog pitanja ovisit će kredibilitet Vlade, dodao je Pupovac, koji u zadnje vrijeme često daje izjave kojima se sve više distancira od Vlade.

Ipak, Pupovac je indirektno dao do znanja da je zadovoljan poslom koji u zadnje vrijeme vodi Jadranka Kosor. Točnije, rekao je da vjeruje u politiku koja se u zadnje vrijeme vodi iz Banskih dvora. Dodao je i kako ne vjeruje da zbog slučaja Polančec može pasti Vlada, nego samo može doći do pozitivnih promjena.

SDP, HNS i IDS danas su podnijeli prijedlog za smjenom Damira Polančeca. Vlada ima osam dana da se očituje o tom pitanju, a očekuje se da bi eventualna saborska rasprava mogla biti provedena sljedeći četvrtak. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara