PUPOVAC: TIJEK OBNOVE ZADOVOLJAVAJUĆI

Potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac ocijenio je danas da je tijek obnove ratom oštećenih objekata zadovoljavajući i da postoje realni izgledi da će do kraja godine biti obnovljeno četiri tisuće objekata od četvrte do šeste kategorije oštećenja. L

Trenutno je u postupku obnove 3108 takvih objekata, rekao je Pupovac je na konferenciji za novinare Kluba zastupnika SDSS-a, napominjući da su nešto slabiji rezultati ostvareni u obnovi objekata niže kategorije oštećenja, te da će Vlada morati učiniti više kako bi se oni popravili. S obzirom na ukupan broj od 5120 evidentiranih takvih objekata znači da ih treba obnoviti još 1120 za koje su zahtjevi pozitivno riješeni.

Postoji još također i oko 3,5 tisuće neriješenih zahtjeva, podsjeća Pupovac.

Pozvao je sve zainteresirane koji imaju pravo na obnovu da do kraja rujna podnesu zahtjeve kako bi mogli ući u program obnove za iduću godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izvijestio je da je do 30. srpnja podnesen 6281 zahtjev za obnovu, a da je samo u posljednja dva mjeseca pristiglo dvije i pol tisuće takvih zahtjeva. Zajedno sa zaostacima iz prošle i ove godine u idućoj bi trebalo obnoviti više od 10 tisuća objekata, procjenjuje Pupovac.

Od prve do treće kategorije oštećenja evidentirano je 5566 zahtjeva s pravom na obnovu, rekao je Pupovac napominjući da država u takvim slučajevima najčešće isplaćuje novac, pa je tako u prva četiri mjeseca ove godine isplaćeno gotovo 13 milijuna kuna, a preostaje isplata još oko 46,5 milijuna kuna.

Sadašnje stanje obnove pokazuje da se najveći dio objekata obnavlja. Po regijama, u Dalmaciji 1300, zapadna Slavonija 1100, Sisačko-moslavačko područje 550 te na području Like oko 450 objekata, rekao je Pupovac.

(Hina) xdm yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara