Pupovac: Veća važnost pitanju povratnika

OTKUP kuća u Hrvatskoj ne može imati prioritet u odnosu na njihovo vraćanje, kao ni rješavanje pitanja naseljenika u odnosu na rješavanje pitanja Srba povratnika, navodi se u izjavi zastupnika Srba u Saboru RH Milorada Pupovca koju je u utorak objavio novosadski "Dnevnik".

"Mi želimo da se ta dva pitanja izjednače. Ukoliko je drukčije onda su opravdane naše tvrdnje o nastavku politike koja je za nas neprihvatljiva, a koju ne vežemo za Sanadera i njegovu vladu", rekao je Pupovac.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U posljednje tri godine u Hrvatskoj je otkupljeno više od osam tisuća kuća, a ni polovica nije obnovljena. Neprihvatljiva je i činjenica da se jednima, mimo zakona, osigurava alternativni smještaj, dok u isto vrijeme povratnici Srbi moraju čekati na svoju imovinu", ističe Pupovac.

Pupovac je rekao kako su predstavnici Srba u Saboru u proteklih pola godine upozoravali predsjednika Vlade Hrvatske na neprihvatljiv način vraćanja imovine i na tretman, kako zastupnika Srba u Saboru, tako i pripadnika srpske zajednice u tom postupku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara