Pupovac: Žalim što je nekim našim medijima žena sa šajkačom bila bitnija od žrtava

Tekst: I.Kri.
Foto: Ranko Šuvar (Cropix)

PREDSJEDNIK Srpskog narodnog vijeća i saborski zastupnik Milorad Pupovac smatra kako su neki mediji od djevojke, koja je jučer na komemoraciji žrtvama Jadovna nosila šajkaču, napravili veću priču od same komemoracije.

"Žao mi je što isti ti mediji to ne čine kad su u pitanju Thompsonovi koncerti i drugi skupovi u kojima se šalju i izriču poruke te veličaju osobe i vrijednosti koje su dovele do ovakvih komemoracija kao što je ova koja je bila u Jadovnom", kazao je za Index Pupovac te dodao kako djevojka koja je jučer imala šajkaču, a došla je iz Beograda, očito nije znala na koje mjesto dolazi i s kakvim se porukama i obilježjima na to mjesto treba dolaziti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na takva mjesta nije dobrodošao nitko tko širi mržnju i netoleranciju"

Podsjetimo, Aleksandra M. iz Beograda jučer je na Prekršajnom sudu u Gračacu dobila 300 kuna kazne zbog nošenja neprimjerenih obilježja. Ona je na komemoraciju žrtvama ustaških zločina u Jadovnom došla s crnom kapom na kojoj je bio službeni grb Republike Srbije.

Pupovac je jučer u svojem govoru istaknuo kako na mjesta kao što je Jadovno nije dobrodošao nitko tko nosi obilježja mržnje ili netolerancije. "Iako vjerujem da su organizatori učinili sve da ne bude nikakvih stvari koje bi mogle naštetiti komemoraciji, spomenu na žrtve i smislu komemoriranja, potrudit ćemo se u budućnosti isključiti takve mogućnosti", zaključio je Pupovac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara