Purda nakon prospavane noći prošetao Vukovarom

Foto: Damir Gilbušić / Cropix

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TIHOMIR PURDA sinoć je stigao u Vukovar nakon što je 57 dana proveo u zatvoru u BiH. Supruga Slobodanka i njihova djeca sinoć oko 20 sati u suzama su ga dočekali na kućnom pragu; njihova noćna mora napokon je završila. Nakon što se dobro odmorio i naspavao, Purda je izašao u šetnju Vukovarom, a njegovim sugrađanima bilo je izuzetno drago što ga vide.

Na svakom koraku zaustavljali su ga Vukovarci, koji su mu čitavo vrijeme bezuvjetno izražavali potporu, i stiskali mu ruku i čestitali na povratku kući. Nakon svog izlaska iz zatvora Purda je bio previše emotivan za razgovor s novinarima, ali nekoliko dojmova jučer je ipak podijelio s medijima. Kazao je da se nadao da će noćna mora biti gotova i da je vjerovao svima koji su radili na njegovom oslobođenju, a posebno se zahvalio premijerki Jadranki Kosor i Vladi RH.

Purda je danas novinarima otkrio da ga je nedugo nakon puštanja iz zatvora nazvala i Jadranka Kosor, koju, kako kaže, obožava. Premijerki je zahvalan na svemu što je Vlada napravila da mu pomogne, ali i zato što mu je omogućila da se prvi put u životu vozi avionom. Purdu je, naime, zrakoplov Vlade dovezao od Sarajeva do Osijeka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara