Purda tvrdi da nije znao za tjeralicu, gradonačelnik Iloka kaže da ga je obavijestio

Foto: Cropix

SARAJEVSKI odvjetnik vukovarskog branitelja Tihomira Purde, Josip Muselimović, tvrdi kako nije stekao dojam da je njegov branjenik znao za Interpolovu tjeralicu 2007. godine, suprotno onome što je jučer rekao ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko. Tihomir Purda je konsterniran izjavom ministra Karamarka.

Podsjetimo, Karamarko je jučer u Dnevniku Nove TV kazao kako ima "pouzdanu informaciju" da je Purda 17. srpnja 2007. godine obaviješten da se nalazi na Interpolovoj tjeralici, no nije želio reći tko ga je o tome izvijestio. Dodao je i kako je MUP o srpskoj tjeralici obavijestio Ministarstvo pravosuđa i Državno odvjetništvo.

"Zar bih bio tolika budala"

Odvjetnik Muselimović je za Index kazao da ga je jutros iz zatvora nazvao Tihomir Purda te mu kazao kako je konsterniran ovom izjavom ministra. "Zar bih bio tolika budala da sam znao za tjeralicu i išao preko granice", kazao je Purda jutros odvjetniku Muselimoviću.

"S Purdom sam razgovarao u nekoliko navrata i nije rekao ništa zbog čega bih stekao dojam da je znao za tjeralicu 2007. godine", kazao je za ranije jutros za Index odvjetnik Tihomira Purde, Josip Muselimović. Da Purda nije znao za tjeralicu, sarajevski odvjetnik dokazuje i činjenicom da je vukovarski branitelj često u prošlosti prelazio granicu s BiH.

"Nakon što bi dobio mirovinu, Purda je često odlazio na 'Arizonu' kupovati namirnice", kazao je Muselimović dokazujući da je Purda i ranije bez problema odlazio iz Hrvatske u BiH. Teško da bi Purda prelazio granicu da je znao za tjeralicu još 2007. godine, jer bi ga bilo strah progona u Srbiju koji mu sada prijeti.

Gradonačelnik Iloka: Rekao sam Purdi da je na tjeralici

Gradonačelnik Iloka Miroslav Janić tvrdi da je baš on bio taj koji je obavijestio Purdu o tjeralici! Janić tada još nije sjedio u gradonačelničkoj fotelji već je bio glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske. Janić tvrdi da je Purdi i Petru Janiću informaciju prenio posredno, preko braniteljskih udruga, jer je osjećao moralnu odgovornost.

Janića očito ne zabrinjava što je tako odao državnu tajnu o postojanju tjeralice protiv vukovarskog branitelja, zbog čega bi mogao i kazneno odgovarati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara