Pusić: HNS će izvući pobjedu lijeve koalicije na parlamentarnim izborima

Pusić: HNS će izvući pobjedu lijeve koalicije na parlamentarnim izborima
PRESJEDNICA HNS-a Vesna Pusić danas je na glavnom zagrebačkom trgu i ulicama dijelila građanima kavu i peciva, ocijenivši da po reakcijama građana s kojima su se družili u predkampanji mogu zaključiti da HNS ima zbog čega oko sebe širiti optimizam i vjeru da će na izborima izvući pobjedu tzv. lijeve koalicije.

"Iako je moj dojam da SDP još nije započeo kampanju, ako ništa drugo, HNS će izvući tu koaliciju do pobjede, jer HNS svojim dobrim rezultatima posebno u 1., 3., 6. i 8. izbornoj jedinici može osigurati pobjedu lijevoj koaliciji", izjavila je Pusić za Hinu.

Dodala je da joj nije poznato zbog čega je SDP odustao od predizborne simbolične koalicije s HNS-om u jednoj izbornoj jedinici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Umirovljenicima koji su je na ulici najčešće pitali - hoće li, ako osvoje vlast, vratiti dug države umirovljenicima - Pusić je odgovorila - vratit ćemo vam jedan dio, ali sve vam ne bi mogla vratiti ni jedna država, jer su vam previše ukrali u prvih deset godina hrvatske države.

Tijekom današnjeg HNS-ova predizbornog druženja "Uz kavu s građanima", u stožer te stranke stigla je i HDZ-ova SMS poruka, kojom se primatelje poruke poziva da se priključe pobjedničkom timu Ive Sanadera.

Nakon što je pročitala HDZ-ov SMS - u kome stoji da HDZ ne pristaje na nemoć, malodušje i pesimizam koji se širi Hrvatskom, te poziva primatelje poruke da se na određeni telefonski broj priključe pobjedničkom timu Ive Sanadera, Pusić je komentirala da je upravo HDZ taj koji širi malodušje među biračima, te da bi u predizbornoj kampanji morao ponuditi još nešto osim, kako je rekla, "Ive Sanadera i crnih plakata" kojima se, rekla je, samo obeshrabruje birače da ne iziđu na izbore".

"Ali HDZ nema što pokazati osim tih crnih plakata, a nasuprot nacionalističke desnice stoji opcija moderne, europske Hrvatske koja nudi potpuno različitu koncepciju razvoja RH", tvrdi Pusić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara