Pusić: HNS imamo 12 zastupnika, ali to nije dovoljno za koaliciju lijevog centra

S liste HNSa imamo 12 mandata što je dobro, ali nije dovoljno za pobjedu koalicije lijevog centra, rekla je predsjednica HNSa Vesna Pusić na noćašnjoj konferenciji za novinare.

Ako uspijemo dobiti većinu, računajući na svih osam zastupnika manjina, i kada bi se dogodilo da zastupnici iz dijaspore ne budu svi iz HDZ-a, situacija bi mogla biti čak 76:76 i u tom slučaju nastupa veliko nagovaranje za tog jednog zastupnika, rekla je Pusić.

Smatra da je HSS dio lijeve koalicije i da je u njoj sigurniji.

Činjenica je da HSS ima ponudu HDZ-a (koji ima 62 zastupnika bez dijaspore), ali to ne povećava njegove šanse jer bi, ustvrdila je, HSS to skupo platio po pitanju rejtinga.

Na pitanje je li se razgovaralo s Hrvatskom strankom umirovljenika koja za sada ima tri zastupnika, a koje je Pusić u izračunu pripojila lijevoj koaliciji, odgovorila je da još nisu razgovarali.

"Svi o svima ovisimo" ustvrdila je.

Također je rekla da još nije razgovarala s predsjednikom SDP-a Ivicom Račanom.

Na upit kakva će biti HNS-ova politička strategija ako ode u oporbu rekla je da će ako se to slučajno dogodi, voditi čvrstu i odlučnu politiku.

Na upit što misli o velikoj koaliciji HDZ-a i SDP-a odgovorila je kako smatra da bi i HDZ-u i SDP-u to uništilo biračko tijelo.

Izborni uspjeh HNS ocijenila je vrlo dobrim jer u odnosu na prošle izbore kada su imali dva zastupnika sada imaju 11 i jednog zastupnika PGS-a, stranke s kojom su bili u koaliciji u jednoj izbornoj jedinici.

(Hina) bdj sšhZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara