Pusić: HNS za "Hrvatsku ujednačenih šansi"

Predsjednica Hrvatske narodne stranke (HNS) Vesna Pusić večeras je izjavila da je glavna točka političkog djelovanja HNSa u idućem četverogodišnjem razdoblju program "Hrvatska ujednačenih šansi Hrvatska bez velikih i dramatičnih razlika u razvoju".

Kao primjer velike i dramatične razlike u razvijenosti Pusić je iznijela kako, po podacima HGK-a, Sisačko-moslavačka županija, kao najsiromašnija županija, ima BDP od 1043 dolara po stanovniku, a najrazvijeniji Zagreb 19.200 dolara ili 19 puta višei.

"Taj bi nerazmjer bio gotovo neizdrživ i za puno veće i bogatije zemlje nego je Hrvatska", rekla je Pusić na konferenciji za novinare. Ocijenila je da "neujednačen razvoj i dramatične razlike znače odsutnost svakog modela razvoja".

"HNS će potaknuti ujednačen razvoj Hrvatske, potaknut će općine, gradove i županije da stvaraju kvalitetne stručne timove i izrade dobre razvojne projekte kojima će se lokalne uprave kandidirati za predpristupne fondove Europske unije", rekla je Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najavila je da će HNS potaknuti osnivanje poslovne škole za poduzetnike i menadžere u Sisku kako bi se stvorili stručni timovi za snažno poticanje malog i srednjeg poduzetništva, izradbu i provedbu razvojnih projekata na tom području".

"Za Hrvatsku je ključno da puno pripremljenije uđe u EU, ne samo na državnoj nego i na lokalnoj razini", rekla je Pusić.

Predsjednica HNS-a izjavila je također kako se HNS zalaže za stvaranje velike oporbene koalicije sa SDP-om i HSS-om na državnoj razini, koja bi se biračima predstavila kao snažna i složna, razvojno i europski orijentirana alternativa.

(Hina) xzmalj yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara