Pusić: Hrvati iz BiH mogu imati samo simbolično pravo glasa

Pusić: Hrvati iz BiH mogu imati samo simbolično pravo glasa

Tekst: I.Kri.
Foto: Jakov Prkić (Cropix)

SABORSKA zastupnica HNS-a Vesna Pusić danas je u Splitu rekla kako pravo glasa mogu imati samo koji profitiraju ili trpe od zakona donesenih u parlamentu.

"Budući da Hrvati iz Bosne i Hercegovine, niti žive niti plaćaju porez, njihovo pravo glasa može biti tek na simboličkoj razini i to s fiksnom, a ne varijabilnom kvotom koja će minimalizirati rizik od promjene rezultata izbora i volje ljudi u Hrvatskoj", kazala je Pusićeva komentiravši aktualne događaje o promjeni ustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smjena Mlinarića su dječje bolesti"

Predsjednica kluba zastupnika HNS-a smatra i kako su Hrvati iz BiH najduže varani od strane hrvatske službene politike te je dodala kako se za njih treba skrbiti razvojem projekata, edukacijom i pripremama za modernu javnu upravu. Tvrdi i kako dvostruko boravište ide čak i protiv zakona fizike, a ne samo politike.

Smjenu predsjedničkog savjetnika za poljoprivredu Mate Mlinarića Pusić je nazvala "dječjim bolestima" i teškoćama koje se na početku svakog posla događaju, ali je istaknula i kako je očito da predsjednik Josipović ne odustaje od svojih kriterija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara