Pusić: Hrvatska se nalazi na ključnoj prekretnici

Pusić: Hrvatska se nalazi na ključnoj prekretnici
PREDSJEDNICA Hrvatske narodne stranke (HNS) Vesna Pusić ocijenila je večeras da se Hrvatska kao država nalazi na ključnoj prekretnici jer je sazrela ideja koja je uvijek bila njezina perspektiva, a to je da se kandidira za članstvo u Europskoj uniji.

HNS se za taj projekt počeo zauzimati davno, kada je on izgledao kao daleka obala, rekla je čelnica HNS-a na konferenciji za novinare u mjestu Drage pokraj Biograda.

Podsjetila je da se u nedavnoj kopenhaškoj deklaraciji EU-a spominje individualni pristup u EU zemalja jugoistočne Europe.

U zemljama EU-a postoji otvorenost, a naše će članstvo ovisiti o tome hoćemo li se kvalificirati kao sposobni, istaknula je Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HNS je odlučio vrlo aktivno pridonositi na tom putu jer želimo da se Hrvatska afirmira kao zemlja europskih standarda, dodala je.

Po njezinim riječima, među političkim strankama moguće je postići konsenzus oko ulaska u Europsku uniju.

Predsjednica HNS-a rekla je da je sljedeća godina izborna. ´Pred nama stoji novi mandat, a glavna zadaća bit će priprema Hrvatske za ulazak u Europsku uniju´, kazala je.

Pozitivno je ocijenila najavu posjeta Svetog Oca Hrvatskoj. ´To je za nas vrlo značajno i u svakom pogledu pozitivno jer Papin dolazak uključuje simboliku koju on sa sobom nosi, a to su ideje ljudskih prava i jednakosti, čemu i sami težimo´, naglasila je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara