Pušić: Ne znam za postojanje haške optužnice protiv mene

BIVŠI predstojnik Ureda za razmjenu zatočenih i nestalih Vlade Hrvatske republike HercegBosne (HR HB) Berislav Pušić izjavio je danas da ne zna ništa o navodnoj haškoj optužnici protiv njega o kojoj nagađaju mediji.

"Nemam nikakvih saznanja da je protiv mene podignuta optužnica i smatram da je riječ o neosnovanom nagađanju medija da sam ja šesti optuženik iz Herceg-Bosne", izjavio je Pušić u telefonskom razgovoru za Hinu.

Potvrdio je napise iz tiska da je proteklih dana bio na operaciji kičme u Ljubljani, no odbacio je nagađanja medija da mu se nakon toga gubi trag.

"Trenutno sam u Zagrebu, dostupan sam i laž je da sam u bijegu", kazao je Pušić, koji ima prebivalište u Splitu.

Tvrdi da s njim nitko iz državnih institucija nije razgovara, niti je dobio poziv da dođe u hrvatsko Ministarstvo pravosuđa, kao što je protekla dva dana bio slučaj s petoricom bivših političkih dužnosnika HR HB i vojnih zapovjednika HVO-a. Također kaže da ni iz Ministarstva pravde BiH nije dobio nikakav poziv ili informaciju o navodnoj optužnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nisam pripadao vrhu političke i vojne strukture Herceg-Bosne. Bavio sam se humanitarnim radom i ne znam zašto bi uopće mogao biti optužen", kazao je Pusić.

Ocjenivši kako ga "netko uporno želi strpati u zrakoplov za Haag", kojim u ponedjeljak odlaze petorica optuženika, izrazio je nezadovoljstvo medijskim napisima i televizijskim prilozima u kojima se tvrdi da je haški optuženik.

"Čist sam, no ako me se pozove na odgovornost zbog nečega spreman sam i ne bojim se Haaga", kazao je Pušić.

Berislava Pušića je početkom srpnja 1993. Hrvatsko vijeće obrane Hrvatske zajednice

Herceg-Bosne imenovalo ravnateljem Komisije za razmjenu zarobljenika i drugih osoba. U Hrvatskoj republici HB ta je Komisija dignuta na rang vladina Ureda za razmjenu zatočenih i nestalih kojem je Pušić bio na čelu, a istim se poslom bavio i u Federaciji BiH do 1999.

Osim imena Berislava Pušića u medijima se ovih dana kao šesti haški optuženik iz redova bivših dužnosnika HR HB i HVO-a spominjao i bivši predsjednik HDZ-a BiH Božo Rajić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara