Pusić o Milanovićevoj kandidaturi: To je logičan potez pod ovim okolnostima

Pusić o Milanovićevoj kandidaturi: To je logičan potez pod ovim okolnostima

PREDSJEDNICA HNS-a Vesna Pusić je u razgovoru za Index rekla kako je na vrijeme bila obaviještena o odluci predsjednika SDP-a Zorana Milanovića te kako je "u potpunosti podržava".

"Znala sam za to i logičan je potez pod ovim okolnostima. Riječ je o preuzimanju odgovornosti. Nije to pitanje guranja u prvi plan", rekla je Pusić o Milanovićevoj kandidaturi za mjesto premijera, ukoliko SDP bude sastavljao novu Vladu.

"On je u velikoj mjeri doprinio rezultatu SDP-a i mora sad na sebe preuzeti odgovornost. U potpunosti podržavam njegovu odluku", nastavila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit je li joj draže što je premijersku ulogu od Ljube Jurčića preuzeo Milanović, predsjednica HNS-a je rekla kako "ne želi iznositi svoje osobne stavove" te kako je "do ovoga moralo doći s obzirom na situaciju".

"Nemam sada vremena za opširnije analiziranje ovoga. Sve što mogu reći je da podržavam Milanovićevu odluku", rekla je Pusić za Index, dok je žurila prema Pantovčaku, kako bi se u Uredu predsjednika sastala s predsjednikom Stjepanom Mesićem.

I.M.
Foto: S.G.F.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara