Pusić: Oporba nije financirala nerede, takvim izjavama se želi skrenuti pozornost s bitnog

Foto: Goran Mehkek / Cropix

SVATKO ima pravo na prosvjede koji su nenasilni i u kojima se ne koristi govor mržnje, a to jučer nije bio slučaj, zaključila je to predsjednica Kluba zastupnika HNS-a i HSU-a Vesna Pusić. Osudila je pri tom i napade na predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića nazvavši ih "nedopustivim i kažnjivim".

Pusić se, kazala je, slaže samo s jednim zahtjevom prosvjednika s Trga bana Jelačića, a to je da treba smijeniti Vladu, no ne slaže se, kaže, u načinu smatrajući da Vladu treba smijeniti na izborima, a ne na ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pusić se ne slaže s sa zahtjevom za ukidanjem abolicije, jer bi to značilo nemogućnost postupne normalizacije života u Slavoniji. Ne slaže se ni s lustracijom, jer bi to značilo nemogućnost konsolidacije uopće hrvatskog društva. A ne slaže se ni u podmetanju ili zahtjevu da Hrvatska uđe u EU.

Zaključila je i kako slučaj Purda nije rezultata procesuiranja tih slučajeva, već upravo neprocesuiranja tih slučajeva. Da su ti slučajevi raščišćeni, ne bi došlo do te situacije", kazala je.

Izjave glasnogovornika Vlade Mladena Pavića da je oporba financirala nerede nazvala je apsurdnima, glupima i neozbiljnima te da se takvim izjavama pokušava skrenuti pozornost s onoga što je zaista pitanje političke odgovornosti u ovom trenutku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara