Pusić s predstavnicima stranačkih podružnica u Karlovačkoj županiji

Predsjednica Hrvatske narodne stranke (HNS) Vesna Pusić održala je danas u Karlovcu sastanak s predsjednicima podružnica te stranke u Karlovačkoj županiji, a na konferenciji za novinstvo, održanoj neposredno nakon sastanka, izjavila je da su razgovarali o idućim "političkim koracima te stranke". L

HNS je, ustvrdila je Vesna Pusić, dugo bio usamljena stranka u obrani moderne vizije Hrvatske kao građanske države u kojoj je afirmirana etnička i svaka druga ravnopravnost. Zbog toga je često bila etiketirana ekstremističkim etiketama, rekla je Vesna Pusić i dodala: "U međuvremenu se zbog promjene stavova HDZ-a, ili barem vodstva HDZ-a, koje je preuzelo naše stavove o potrebi etničke jednakosti i kulturnog pluralizma, kao pozitivnih civilizacijskih vrijednosti svake države, otvorio prostor za dizanje rasprave i cijele političke scene na višu razinu. Zadaća je HNS-a da osmisli sljedeći korak u svojemu političkom radu."

Najveći problem s kojim je Hrvatska suočena, a koji se u Karlovačkoj županiji vrlo jasno vidi, jest golema razlika u stupnju razvoja pojedinih regija i mikroregija. Neki dijelovi Hrvatske žive s 15.000 dolara po stanovniku na godinu, a neki s tisuću dolara s pripadajućom kvalitetom infrastrukture, obrazovanja, kulture i životnog standarda. "To je model razvoja koji je po našem mišljenju neodrživ", rekla je Vesna Pusić i s tim u vezi najavila aktivnosti HNS-a.

Glavne razlike političkih stranaka u sljedećem razdoblju bit će "sposobnost osmišljavanja modela ujednačenih ili jednakih šansi". Izgledi nikada neće biti potpuno jednaki za sve, ali donekle se mogu ujednačiti tako da nečiji život i mogućnost napredovanja ne određuje samo mjesto rođenja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među deset zemalja koje se sada pridružuju Europskoj uniji neke su, poput Poljske, iskoristile sedamdeset posto fondova Europske unije, a neke manje od četrdeset, što je ovisilo o kvaliteti kandidiranih projekata koji su dolazili iz tih zemalja, rekla je Pusić, dodavši da je na Hrvatskoj kao zemlji i na njezinu političkom vodstvu jest da to iskoristi najviše što može.

"Želimo unutar stranke izgurati u prve redove ljude koji su organizacijski motivirani, koji žele sudjelovati aktivno u organizacijskom jačanju stranke jer će nam to omogućiti da postignemo na lokalnim izborima rezultate koji će biti prvi korak k uspjehu na sljedećim parlamentarnim izborima", rekla je, među ostalim, predsjednica HNS-a Vesna Pusić.

(Hina) vhor mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara