Pusić stala u Mesićevu obranu: Bivši predsjednik samo se držao zakona

Pusić stala u Mesićevu obranu: Bivši predsjednik samo se držao zakona

Foto: Mišo Lišanin / Cropix

NAPADI na bivšeg predsjednika Stjepana Mesića zadnjih su dana vrlo aktualni. Na braniteljskim prosvjedima u Zagrebu prozvali su ga kao izdajnika, a teza da su generali osuđeni zbog toga što je Mesić dostavio Haagu transkripte s brijunskog sastanka. U zaštitu bivšeg predsjednika stala je Vesna Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obaveza bivšeg predsjednika Republike i obaveza svih nas bila je da surađujemo s Haškim sudom", kaže Pusić koja ističe da je Mesić samo poštovao zakon. "Vrlo je štetno za ljude koji i dalje čekaju drugostupanjsku presudu da se taj slučaj na bilo koji način koristi u politikantske svrhe. To može imati samo negativne posljedice", rekla je Pusić u razgovoru s novinarima u Jasenovcu.

Pusić ističe da se Hrvatska mora držati zakona i inzistirati na racionalnim argumentima, te i dalje ustrajati u procesu pristupanja Europskoj uniji. Pusić su novinari upitali i smatra li da će presude utjecati na izbore i referendum o EU. "Ne vjerujem da će presuda imati utjecaj na rezultat izbora jer su se svi postavili suzdržano, u skladu sa zakonom i nacionalnim interesima. A referendum o EU je još daleko, ali Haški sud nije sud Europske unije nego UN-a", kaže Pusić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara