PUSIĆ: VLADA NIJE NIKOGA DISCIPLINIRALA, VEĆ PREUZima MODELe

Predsjednica HNSa Vesna Pusić izjavila je danas, upitana da prokomentira sjednicu Vlade na kojoj se govorilo o marketinškim akcijama pojedinih minstarstava, da namjera današnje sjednice nije da se nekoga disciplinira, nego da se pokuša preuzeti model komunikacije rezultata s javnošću i prenijeti ga na cijelu Vladu. L

Na predstavljanju kampanje "U Europu s HNS-om", Pusić je rekla da je Vlada odlučila da objedini modele koje su pojedina ministarstva do sada iskušavala. Namjera je da se prikupe iskustva, te da se pokuša za cijelu Vladu napraviti kvalitetnija komunikacija s javnošću i bolje obavještavanje o rezultatima.

Rekla je da su to modeli marketinških kampanja Ministarstva javnih radova, obnove i graditeljstva koje vodi HNS-ov ministar Radimir Čačić, ali i europskih integracija, obrta i malog poduzetništva, te da sada u to sa svojim projektom ulazi i Ministarstvo zdravstva.

Na pitanje podupire li to njena stranka, predsjednica HNS-a je odgovorila potvrdno. "HNS to apsolutno podržava jer smatra da je krajnji čas da konačno Vlada počne kvalitetno komunicirati i prezentirati svoje rezultate javnosti", kazala je Pusić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do prije neki dan je glavna povika na Vladu bila upravo to da nedovoljno jasno, nedovoljno kvalitetno i nedovoljno kvalificirano prezentira svoje rezultate", rekla je Vesna Pusić.

"Zdrav razum i primjeri zemalja koje su u tom pogledu daleko iskusnije od Hrvatske, govore da je to naprosto sastavni dio zadaće svake vlasti. Odnosno, ne samo da radi na projektima na kojima je rekla da će raditi, već da i vrlo jasno uključi građane u to i pokaže ispunjava li svoja obećanja i projekte na koje se obvezala", zaključila je Pusić.

Nakon današnje sjednice Vlade, premijer Račan je najavio veću usklađenost u predstavljanju rezultata rada Vlade. Rekao je da bez koordinacije u Vladi solističke marketinške akcije ministara i ministarstava neće biti dozvoljene te kako će od ministara koji se ne mogu toga pridržavati tražiti da svoj posao prepuste drugima. Najavio je da će se u Vladi formirati svojevrsni informacijski pool te da će njegov savjetnik za komunikaciju postati dosadašnji glasogovornik HRT-a Krešimir Macan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara