Puštena četvorica osumnjičenih dilera iz Cvikove narko skupine

ISTRAŽNI sudac Županijskog suda u Splitu Davor Svalina pustio je iz pritvora četvoricu osumnjičenih članova zločinačke organizacije s Korčule, Cvikova brata Mirjana Cvitanovića, Nikolu Petričevića, koji je oslobođen optužbe za otmicu krunske svjedokinje Želite Tomić, Ivana Padovana i Slavka Vlačića, jer dokazi ne upućuju na teške okolnosti djela, piše Večernji list.

"Osumnjičeni su neosuđivani, a dosad prikupljeni dokazi ne upućuju na teške okolnosti djela, odnosno postoje konkretne spoznaje tek o minornom počinjenju", rekao je o svojoj odluci sudac Svalina. Pritvor je Cvikovim pomagačima bio određen zbog opasnosti od ponavljanja djela i teških okolnosti počinjenog djela, a u pritvoru su proveli dva mjeseca.

Svalina, međutim, nije pustio još trojicu pritvorenika, Darka Cetinića, Luku Bulića i bivšeg dečka Želite Tomić, Milana Trifkovića, također osumnjičene članove Cvikovog narkokartela.

Policija i dalje istražuje krug Cvikovih pomagača, među kojima i Jakšu Kuzmića. Za Kuzmićem je također raspisana tjeralica zbog optužbe za posjedovanje dva kilograma marihuane od prije nekoliko godina, a pušten je da se brani sa slobode.

Prema USKOK-ovoj prijavi, Cvitanović je predvodio skupinu od 20 osoba koje su se udružile radi preprodaje droge na Korčuli.

Nakon njegova bijega dio ostatka osumnjičene skupine nastavio je s preprodajom droge, a Državno odvjetništvo navodi da su tijekom tri godine, do sredine studenoga 2006. od prodanog heroina pribavili više od 10 milijuna kuna protupravne imovinske koristi.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara