Puštena u rad elektropeć u sisačkoj Željezari, 1. ožujka prve količine čelika

PREDSTAVNIK ruskog ´Mečelja´, direktor tvrtke ´Conares Balkana´ Nazibul Muhatdinov izvijestio je da je u Željezarinu pogonu Čeličani nakon pet i pol mjeseci zastoja ponovno puštena u rad elektropeć pa će 1. ožujka biti proizvedene prve količine čelika.

´Conares Balkan´ je na rad u Čeličanu s čekanja prekjučer pozvao 40 radnika, bravara i električara iz održavanja, koji pripremaju elektropeć u tom pogonu, a do kraja mjeseca na posao će pozvati još 45 radnika koji će u drugim pogonima početi proizvodnju´, rekao je novinarima Muhatdinov.

´Najvažnije je da smo počeli raditi, da će 40 radnika dobivati zarađene plaće i da će od njih moći živjeti više od 100 članova njihovih obitelji´, dodao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučerašnju Vladinu odluku o sudbini Željezare prokomentirao je riječima da je ´bilo vrlo ugodno čuti da je Vlada donijela ispravnu odluku´ i da je ´´Mečelju´ odobren posao u Željezari´. Istaknuo je da će ´sve biti u redu ako postoji uzajamna volja i razumijevanje, a oni postoje i kod ruske, i kod hrvatske strane´. ´Mi ćemo ispuniti sve svoje obveze, ovdje sigurno nećemo zakazati´, rekao je Muhatdinov. Planirano je, dodao je, da Željezara nakon prvog polugodišta proizvodi oko 10 tisuća tona čelika na mjesec. Istaknuo je da je to ´vrlo ozbiljna i financijska, i tehnološka zadaća koju će ´Mečelj´ ispuniti po proizvodnom planu´.

Muhatdinov nije želio komentirati događaje s prodajom Željezare Sisak ruskom ´Mečelju´, odnosno švicarskom ´Conares Tradingu´ u Zugu i njegovu hrvatskom poduzeću ´Conares Balkanu´ u Zagrebu. ´Ja sam metalurg, a ne političar. Moja je zadaća proizvodnja u cijeloj Željezari, to volim i znam raditi´, rekao je. Dodao je da su ´političari posebni ljudi´ i da se ´on ne želi petljati u njihov odgovoran posao´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara