Pustolovina na dubrovačkim zidinama

Pustolovina na dubrovačkim zidinama

U PROŠLOJ godini o ljepotama Jadrana pisali su mnogi svjetski mediji. Ovih se dana na webu tvrtke Go Travel Insurancea pojavio tekst o našem Dubrovniku, ovog puta u malo drugačijem kontekstu. Naime, manje se bavi njegovom bogatom poviješću, a više atraktivnom turističkom ponudom.

Neobičan način otkrivanja staroga grada turistima je ponuđen kroz pustolovne utrke Cro Challenge, u kojima natjecatelji trče, plivaju, voze kajake te se penju po zidinama, a sve to unutar povijesne dubrovačke gradske jezgre.

U tekstu se spominje jedno u nizu natjecanja Cro Challenge, održano 17. rujna kada su se natjecatelji na razne načine uz pomoć konopa spuštali niz gradske zidine i plivali duž dubrovačkih plaža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Go Travel Insurance objašanjava da je Cro Challenge samo jedna od četiri slične utrke koje se organiziraju duž Jadrana. Tekst o neobičnim natjecanju u dubrovačkoj jezgri zaključen je konstatacijom da je turizam u Hrvatskoj doživio procvat, posebno zahvaljujući destinacijam koje su zadnjih godina stranim turistima mnogo pristupačnije nego prijašnjih godina.

Isti izvor prenosi navode Reutersa o procvatu agroturizma u Hrvatskoj. Na istarskom poluotoku u posljednje dvije godine sve je više mjesta koja nude utočište turistima. Smještena uz samu slovensku granicu, Istra je najpopularnija turistička destinacija u Hrvatskoj, prenosi Go Travel Insurance. Ističe da područje obiluje malim povijesnim gradovima, koji su idealni za razgledavanje i opuštanje.

I glavni hrvatski grad Zagreb također bilježi turistički bum. U srpnju 2005. posjetilo ga je za 38 posto više turista nego godinu ranije. Turistički vodič Hela Markanović kazala je Reutersu da gosti žele vidjeti kako se u Hrvatskoj živi danas, nakon komunizma i rata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara