Putin: Amerika je uključena u ubojstvo Gadafija

Foto: AFP

VLADIMIR PUTIN u četvrtak je žestoko napao američku politiku te povezao Washington s ubojstvom libijskog diktatora Moamera Gadafija i pokrenuo tiradu protiv senatora Johna McCaina, javlja AFP.

Ruski premijer u telefonskom je razgovoru na državnoj televiziji upitan i za tweet od senatora McCaina - jednog od najžešćih kritičara Putina - u kojem je stajalo da se Rusija suočava s arapskim proljećem zbog spornih parlamentarnih izbora održanih 4. prosinca.

"Gospodin McCain se borio u Vijetnamu. Mislim da ima dovoljno krvi miroljubivih građana na svojim rukama. Mora da mu je nemoguće živjeti bez tih odvratnih scena više", kazao je Putin.

Osvrćući se na nedavna zbivanja u Libiji i ubojstvo bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija kazao je kako su Amerikanci u Libiju doveli takozvanu opoziciju i borce, i ubili Gadafija bez suda ili istrage.

Pentagon je domah odbacio optužbe nazivajući ih smiješnima. "Tvrdnje da su američke specijalne snage bile uključene u ubojstvo Gadafija su apsurdne", izjavio je glasnogovornik kapetan John Kirby za AFP. "Nismo kročili nogom na libijsko tlo. Sva naša potpora odvijala se iz zraka ili na moru", kazao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara