PUTIN GLASOVAO U MOSKVI

Ruski predsjednik Vladimir Putin glasao je u nedjelju ujutro u Moskvi na izborima za zastupnike u donji dom ruskog parlamenta (Duma) a Moskovljani u nedjelju biraju i svoga gradonačelnika.

Po izlasku s birališta Putin je odbio reći kome je ukazao svoje povjerenje no dodao je da je njegov "izbor dobro poznat".

Tijekom izborne kampanje Putin je podržavao pro-Kremaljsku stranku Jedina Rusija, koja bi, prema ispitivanjima javnog mnijenja, trebala donijeti uvjerljivu pobjedu.

Putinova supruga Ljudmila otkrila je novinarima razloge ranog dolaska na biralište kazavši da je predsjednički par probdio noć u kojoj je njihova kuja labradorica okotila osam štenaca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari nagađaju da je ipak prvi među političarima u Moskvi na biralište izišao predsjednik stranke Jedina Rusija, ministar unutarnjih poslova Boris Grizlov, koji je glasovao četvrt sata nakon otvaranja birališta.

Izbori na kojima 110 miliuna Rusa bira 450 zastupnika Dume a ponegdje i lokalne čelnike, trebali bi biti velika pobjeda za snage lojalne Kremlju, pokazala su predizborna ispitivanja.

Prvi građani goleme Rusije, podijeljene na vremenske zone, počeli su glasati u subotu ujutro u 21 sat u Kamčatki, na krajenjm ruskom istoku, gdje je tada bilo već 8 sati u nedjelju ujutro. Glasovanje će završiti u 20 sati po mjesnom vremenu (odnosno u 19 po srednjoeuropskom) u nedjelju u Kalinjingradu, najzapadnijem dijelu zemlje podijeljene sa osam vremenskih zona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara