Putin: Glavna je zadaća spasiti živote talaca

RUSKI predsjednik Vladimir Putin izjavio je u četvrtak da je glavna zadaća spasiti živote talaca u Beslanu, koje otmičari drže već drugi dan u jednoj školi na jugu Rusije, i obećao je da će sve akcije biti podređene tome, prenosi agencija RIA Novosti.

"Naša najvažnija zadaća je, naravno, da u nastaloj situaciji sačuvamo život i zdravlje onih koji su uzeti za taoce", rekao je predsjednik na početku susreta s jordanskim kraljem Abdulahom II u Kremlju. "Svako djelovanje naših snaga, koje rade na oslobađanju talaca, bit će posvećeno samo toj zadaći", istaknuo je Putin.

Međutim, ruski je predsjednik rekao da vlasti neće dopustiti da se zbog terorističkog napada u Beslanu poremeti krhka ravnoteža u regiji, navodi RIA novosti. Putin je napad na školu u Sjevernoj Osetiji i uzimanje djece, učitelja i roditelja za taoce nazvao užasnim.

"To što se sada događa u Sjevernoj Osetiji je užasno. Užasno je zato što su među taocima djeca i zato što ta akcija može uništiti ionako krhku ravnotežu u regiji".

"Učinit ćemo sve, sve što ovisi o nama, da ne dopustimo takav razvoj događaja", rekao je Putin. Govoreći o nizu terorističkih napada koji su pogodili Rusiju, Putin je izjavio da su oni usmjereni protiv cijele zemlje.

"U posljednjih 10 dana u Rusiji je izvršen niz terorističkih napada u rezultatu kojih su deseci nevinih ljudi ubijeni i ranjeni. Sve te akcije usmjerene su ne samo protiv građana Rusije nego i protiv cijele zemlje", rekao je ruski predsjednik

Vladimir Putin odgodio je u četvrtak planirani posjet Turskoj, objavio je Kremlj.

Glasnogovornica Kremlja nije navela razloge odgode posjeta, no analitičari ocjenjuju da Putin zbog nerazriješene talačke krize, u kojoj su dovedeni u pitanje životi više od stotinu djece, ne može napustiti zemlju.

Putinov posjet Turskoj trebao je početi u četvrtak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara