Putin i Juncker prekosutra u Rusiji razgovaraju o sankcijama i energetici

Putin i Juncker prekosutra u Rusiji razgovaraju o sankcijama i energetici

Foto: FAH

RUSKI predsjednik Vladimir Putin i predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker ovaj će tjedan na sastanku u Sankt Petersburgu razgovarati o sankcijama i projektima u energetici, priopćio je dužnosnik Kremlja Jurij Ušakov.

Junckerov posjet Rusiji, njegov prvi u svojstvu predsjednika Europske komisije, dolazi u trenutku kada EU, nakon dvogodišnjih sankcija Rusiji nametnutih zbog sukoba u Ukrajini, razmišlja da se više angažira oko Moskve.

"Pitanje sankcija će se nesumnjivo nametnuti (...) vjerojatno će Juncker o tome nešto reći. Iako mi tu temu nećemo načeti jer nismo mi ti koji smo uveli sankcije (...) kada budu spremni to učiniti mi ćemo svakako to pozdraviti i odgovoriti ukidanjem naših protumjera", kazao je Ušakov.

"Očekujemo da će se razgovarati o Sjevernom toku 2, izgledima za obnavljanje dijaloga s EU o energetici", dodao je Ušakov odgovarajući na pitanja novinara.

Juncker i Putin će se sastati u četvrtak, na Međunarodnom gospodarskom forumu. Ovaj posjet će biti najnoviji u nizu kontakata na visokoj razini između Zapada i Rusije nakon razdoblja relativne izolacije zbog Ukrajine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara