Putin i Musharraf zajednički protiv terorizma

RUSKI i pakistanski čelnici, Vladimir Putin i Pervez Musharraf, u utorak su pristali bliskije surađivati u borbi protiv terorizma, izvješćuju agencije.

U telefonskom razgovoru, na inicijativu Islamabada, predsjednici su "potvrdili obostranu želju za udruživanjem napora u iskorijenjivanju međunarodnog terorizma i prekidu dotoka novca za teroriste".

General Musharraf je Putinu također izrazio sućut zbog pogibije 335 talaca u školi u Beslanu, u Sjevernoj Osetiji, priopćio je Kremlj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pakistanski vojni čelnik je prethodno za domaće medije izjavio da velika većina Pakistanaca želi da radije ostane na čelu moćne vojske koja vlada državom, nego da krajem prosinca odstupi s vlasti, kao što je obećao prije godinu dana.

Zapadne vlade s demokratskim vrijednostima bi htjele da se Musharraf riješi vojničke uniforme, ali im je u interesu da ostane jak. Kada bi sišao s čela vojske, to bi ga oslabilo, tvrde zapadni diplomati. Vojska je Pakistanom vladala u mnogo navrata od uspostave države 1947. godine.

Oporba se protivi tome da Musharraf ostane na čelu vojske, tvrdeći da je to protuustavno, te da će se do kraja boriti protiv njegove nakane.

"Mi to osuđujemo. Musharraf korača putem bivših vojnih diktatora koji se ne žele odreći vlasti", izjavio je Farhatullah Babar, glasnogovornik bivše premijerke Benazir Bhutto.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara