Putin naredio lov na teroriste

Putin naredio lov na teroriste
RUSIJA mora pohvatati razne gerilske skupine, u zemlji i inozemstvu, prije nego što one počine još koje terorističko nedjelo poput pokolja u školi u Beslanu, rekao je u petak predsjednik Vladimir Putin.

Pobunjenici koji se bore protiv službene Moskve u južnoj republici Čečeniji organizirali su otmicu u Beslanu u kojoj je poginulo 330 ljudi, a polovina od njih bila su djeca. Mnogi vjeruju da su važnu ulogu u tome odigrale i loše prosudbe ruskih snaga sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Cijeli niz terorističkih akcija koje su lani organizirale i izvele međunarodne kriminalne skupine pokazao je potrebu za radikalnim restrukturiranjem sustava državne sigurnosti", rekao je Putin skupu državnih tužilaca.

I njih je ruski predsjednik napao jer nisu uspjeli natjerati da zemlje Zapada uhite i izruče Rusiji čečenske vođe koji žive u egzilu.

Ruski desetogodišnji rat protiv separatista u Čečeniji prouzročio je niz bombaških napada, samoubilačkih akcija na putničke zrakoplove i otmica, a sve je kulminiralo u rujnu događajima u Beslanu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara