Putin otputovao iz Britanije nakon četverodnevna posjeta

RUSKI predsjednik Vladimir Putin otputovao je u petak iz Velike Britanije nakon četverodnevna posjeta, prvog posjeta nekog ruskog šefa države Britaniji od 19. stoljeća.

Nakon svečanog ispraćaja u Buckinghamskoj palači, gdje se kraljica oprostila od ruskog predsjednika i njegove supruge Ljudmile, predsjednikova povorka automobila krenula je prema londonskoj zračnoj luci Heathrow.

Putin je također posjetio Edinburgh i obišao najvažnija mjesta u Londonu.

Ruski je predsjednik u četvrtak razgovarao s premijerom Tonyijem Blairom. Na konferenciji za novinare nakon razgovora Putin i Blair nastojali su prevladati razlike u stajalištima o američko-britanskoj invaziji na Irak i usredotočiti se na područja u kojima su suglasni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dvojica državnika također su sudjelovali na konferenciji o energetici u Londonu, na kojoj je potpisan sporazum o plinovodu preko Baltičkog mora do zapadne Europe, koji će se protezati čak do Britanije.

Pregovori na planu energetike, trenutno u završnoj fazi, učinit će Veliku Britaniju najvećim investitorom u Rusiji.

Putinu su tijekom njegova posjeta ukazane sve počasti.

Kraljica je posjetila Rusiju 1994., završivši time 76-godišnje hladne odnose koji su trajali od pogubljenja ruske carske obitelji 1918. blisko povezane s britanskom kraljevskom obitelji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara