Putin poziva na jačanje ruske nacije, Rusija razvija novo oružje

RUSKI predsjednik Vladimir Putin pozvao je u petak naciju, prije parlamentarnih i predsjedničkih izbora, na jačanje postignuća ostvarenih zadnjih godina a objavio je i da Rusija razvija novu generaciju strateškog oružja.

"Sve naše odluke i akcije moraju težiti da Rusija u bliskoj budućnosti zauzme čvrsto mjesto među moćnim, utjecajnim i gospodarski naprednim zemljama", rekao je Putin.

No u svome je govoru Putin implicitno optužio Sjedinjene Države da su vojno intervenirale u Iraku "ne zato da bi se borile protiv terorizma i širenja nuklernog oružja već da bi povećale zonu svog strateškog utjecaja."

Putin je najavio da Rusija razvija novu generaziju oružja "u kategoriji strateškog oružja".

Taj materijal "omogućit će dugoročnu sigurnost Rusije", rekao je nakon što je ustvrdio da će Moskva i dalje raspolagati nuklearnim oružjem za koje, međutim, nije precizirao vrstu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putin je, kad je o terorizmu riječ, odao počast žrtvama nedavnih terorističkih napada u Čečeniji kao i žrtvama u stalnom ratu protiv separatističkih snaga u toj ruskoj republici.

Proces političke normalizacije u Čečeniji bit će "priveden kraju", kazao je ruski predsjednik.

"Očito je da banditi pokušavaju zastrašiti stanovništvo i kompromitirati politički proces, ali mi ćemo ga privesti kraju".

"Treba puno toga učiniti za normalizaciju" u Čečeniji: "izabrati predsjednika i parlament, razdijeliti vlast između Moskve i te republike, obnoviti gospodarstvo, uspostaviti povjerenje u čečensku policiju i izglasati amnestiju", istaknuo je Putin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara