Putin sutra na razgovorima Parizu o iračkoj krizi

RUSKI predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak će početi trodnevni državni posjet Francuskoj koji će u cijelosti biti posvećen razgovorima s francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom o tome kako uvjeriti SAD da ne napadne Bagdad.

Bitna tema razgovora bit će i prijedlog Njemačke za pojačanom UN-ovom inspekcijom na mjestima u Iraku na kojima je pregled bio prekinut krajem prošle godine, na što Washington gleda s mnogo sumnje.

Na kraju kratkog zadržavanja u Berlinu, gdje se ´zahuktala´ diplomatska aktivnost između vodećih protivnika rata s Irakom, Putin je rekao da Rusija, Njemačka i Francuska imaju slične stavove oko protivljenja ratu.

´Svi koji prate događaje oko Iraka mogu vidjeti da se, u biti, pozicije Rusije, Francuske i Njemačke praktički podudaraju´, izjavio je Putin novinarima.

´Naši ministri vanjskih poslova i predstavnici UN-a koordiniraju njihove akcije. Kina također ima takvu poziciju´, dodao je.

Ne postoje ´granice za daljnju koordinaciju´ oko poteza s Francuskom i Njemačkom, rekao je Putin. No, ´nije u redu´ razvijati antiameričke osjećaje, dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara