Putin sutra u Rimu

RUSIJA neće za sada uputiti svoje vojnike u Irak ali ipak se mora djelovati brzo kako Irak ne bi za SAD postao ono što je Afganistan bio za Sovjetski Savez, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin u razgovoru za list "Corriere della Sera" od utorka.

Putin će sutra na čelu brojnog izaslanstva doputovati u Rim, gdje će imati bilateralne susrete sa talijanskim domaćinima. U četvrtak će se u Rimu održati satanak na vrhu između Rusije i Europske unije, a poslije podne će papa Ivan Pavao II. primiti Putina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glede upotrebe sile Putin kaže kako ona treba biti posljednji korak, ali "ako preventivne intervencije postanu pravilom, onda će si i Rusija uzeti pravo takve intervencije". Putin je naglasio da je budućnost Rusije u Europi po kulturnim i ekonomskim odnosima.

Glede razgovora s Ivanom Pavlom II. Putin kaže kako cilj "nije toliko zajamčiti dolazak Pape u Rusiju, koliko omogućiti jedinstvo kršćana. Razlike između katolika i pPravoslavne crkve trebaju biti prevladane. Za Rusiju je to važno zbog integracije u Europu".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara