Putinov prijatelj Jevtušenko gradi turistički kompleks na Mljetu

Tekst: J.C.
Foto: Vlada.hr

VLADIMIR JEVTUŠENKO, osmi najbogatiji ruski magnat prema Forbesu, uskoro će na Mljetu otvoriti turistički kompleks vrijedan 109 milijuna eura. Izgradnja kompleksa na Pinjevici je na čekanju zbog pravne bitke oko statusa zemljišta, ali Jevtušenkovi "prijatelji na visokim položajima" riješili su i taj problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Jevtušenka je, kako piše Slobodna Dalmacija, u razgovoru s Jadrankom Kosor lobirao osobno Vladimir Putin, a nakon tog sastanka potvrđena je otvorenost Hrvatske za ruske investicije. Jevtušenku na ruku idu i promjene Prostornog plana Dubrovačko-neretvanske županije, kojima je predio Pinjevice ucrtan kao zona turističke izgradnje.

Jevtušenko je Pinjevicu kupio još 2004. godine od Općine Mljet, protiv koje je nakon toga DORH podnio tužbu zbog prodaje zemljišta u vlasništvu Hrvatskih šuma. Već šest godina mještani Mljeta željno iščekuju rješenje ovog spora, s obzirom da Jevtušenkov turistički kompleks obećava 150 novih radnih mjesta, ali i znatno poboljšanje manjkave otočke infrastrukture. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara