"Ana Magaš nije lezbijka!"

"ŠOK i nevjerica", prve su riječi kojima je Jadranka Sloković-Glumac, odvjetnica Ane Magaš, opisala kako se ona i Anina majka, Dijana Batković, osjećaju nakon što je, svega desetak dana prije Aninog izlaska na slobodu Nacional objavio opširnu priču o lezbijskoj zatvorskoj romansi njene klijentice. Ana Magaš za medijske napise još nije doznala.

"Nisam joj još rekla. Zgrozila sam se kad sam to pročitala. Šest strana njenog blaćenja. Šest strana! Nacional je otvoreno stao protiv nje i svrstao se na stranu Magaševih. Očito je žele potpuno diskreditirati, i načinom na koji pišu i na koji se svrstavaju. Sigurno je da su u dogovoru s Magaševima, inače se ne bi domogli fotografija iz obiteljskih albuma. Opravdavaju Marinovića, preispituju presudu, Anu čine nepodobnom, sve kako bi joj umanjili šanse za dobivanje skrbništva nad djetetom", rekla je Sloković.

"Ana nije lezbijka"

Naime, taj tjednik je objavio kako se Ana Magaš u zatvoru upustila u romansu sa zatvorenicom iz Slavonskog Broda, optuženom za razbojstvo. Sve je navodno počelo još 2006., kad je Ana Magaš stigla u požešku kaznionicu. Njena navodna ljubavnica je prošle godine puštena iz zatvora, no ondje se ubrzo vratila - pijana je znanca koji ju je pokušao silovati 25 puta ubola nožem.

U svom analiziranju zatvorskog života Ane Magaš otišli su toliko daleko da su uvjete u požeškoj kaznionici opisali kao one hotelske - zatvorenice imaju sve, od frizerskog salona, preko trgovine sa slatkišima, teretane i kino dvorane, do "plave sobe", u kojoj bez nadzora mogu provoditi intimne trenutke s partnerima.

"Ana nije lezbijka. Niti ja u to vjerujem, niti imam kakve informacije o tome. Pokušavaju sad iskonstruirati koješta. Ne znam čije su to sve ideje, no idu vrlo tendenciozno protiv nje", rekla je Sloković, dodajući kako je sigurno da će zbog ovog blaćenja i diskreditiranja biti podignute tužbe.

"I vama da netko pili mozak svaki dan i govori `ona kurva ti je ubila oca`, ne bi je htjeli vidjeti"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik obitelji ubijenog Lucijana Magaša, Andrej Korljan, skori izlazak Ane Magaš na slobodu nije želio komentirati. Prema njegovim riječima, o tome ne žele govoriti ni Lucijanovi roditelji, Bruna i Josip Magaš, kako njihovi medijski istupi ne bi naštetili maloljetnom Lovri, koji im je povjeren na skrb. No, Sloković je uvjerena kako upravo Magaševi stoje iza medijskog blaćenja njene klijentice.

Lovro s bakom i djedom živi od majčina uhićenja, 19. ožujka 2005. godine. Ana Magaš sina nije vidjela posljednje dvije i pol godine. U početku joj je dječak dolazio u posjete, no tad je skrbništvo pripalo Magaševima, a Ana je dobila zabranu dolaska u Zadar za vrijeme slobodnih vikenda. Iako njegova majka izlazi na slobodu 27. lipnja, svega dan nakon njegova 12. rođendana, dječak je sad više ne želi vidjeti.

Odvjetnica Ane Magaš je rekla kako je to očiti utjecaj bake i djeda na malog Lovru: "Nije ga uspjela vidjeti dvije i pol godine. I vama da netko pili mozak svaki dan i govori `ona kurva ti je ubila oca`, ne bi je htjeli vidjeti. Tu je vidljiv nesporan utjecaj na dijete, koje je defakto izolirano od strane Magaševih".

"Ono najgore za Anu tek slijedi"

Tjednik navodi kako Lovro majku ne želi vidjeti zbog njenog ponašanja prema njemu, ali i činjenice da je, nakon što mu je uoči prošlog Božića majka iz zatvora poslala darove, u novinama pročitao članak o tome, uz fotografiju Sanje Sarnavke iz udruge B.a.b.e., koja ih je pakirala. Sloković pak tvrdi kako je objavljeni tekst, osim blaćenja njene klijentice, dijelom i privatni obračun Ive Pukanića sa Sanjom Sarnavkom.

Po izlasku iz zatvora, Ana Magaš će tražiti od Centra za socijalnu skrb da promijeni odluku o skrbništvu te da joj dopušta viđanje s Lovrom. Ni njena odvjetnica nije sigurna koliko će to natezanje oko skrbništva trajati, no navodi kako zasigurno neće biti lako. "Ti Magaševi su stvarno utjecajni i jaki. Ono najgore najgore za Anu tek slijedi", rekla je.

Podsjetimo, odlukom predsjednika Stjepana Mesića, Ana Magaš je pomilovana i kazna joj je smanjena za 18 mjeseci. Zbog dobrog vladanja će biti puštena i ranije, pa će se na slobodi naći nakon tri godine, tri mjeseca i osam dana zatvora.

I.M.
Foto: Nacional / HRT

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara