"Članak o Ani Magaš nije pisao Ivo Pukanić niti je to njegov privatni obračun sa Sarnavkom"

"ŠOK i nevjerica", prve su riječi kojima je Jadranka Sloković-Glumac, odvjetnica Ane Magaš, opisala kako se ona i Anina majka, Dijana Batković, osjećaju nakon što je, svega desetak dana prije Aninog izlaska na slobodu, Nacional objavio opširnu priču o lezbijskoj zatvorskoj romansi njene klijentice.

U razgovoru za Index Sloković-Glumac kazala je kako se zgrozila kad je pročitala članak. Kazala je kako je Nacional "otvoreno stao protiv nje i svrstao se na stranu Magaševih".

"Očito je žele potpuno diskreditirati, i načinom na koji pišu i na koji se svrstavaju. Sigurno je da su u dogovoru s Magaševima, inače se ne bi domogli fotografija iz obiteljskih albuma. Opravdavaju Marinovića, preispituju presudu, Anu čine nepodobnom, sve kako bi joj umanjili šanse za dobivanje skrbništva nad djetetom", rekla je Sloković-Glumac.

Na njezinu je izjavu reagirala Orhidea Gaura, autorica članka, koja je putem Indexa odlučila odvjetnici odgovoriti otvorenim pismom.

Pismo prenosimo u cijelosti.

Poštovana gospođo Sloković,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz vaše reakcije na čanak objavljen u Nacionalu pod naslovom 'Tajna ljubav Ane Magaš', koju je u utorak prenio portal Index.hr, vidljivo je da ste ili vrlo loše upoznati s osobom koju branite ili izrečenim tvrdnjama pokušavate obmanuti javnost.

Kao prvo, autor članka nije Ivo Pukanić, nego Orhidea Gaura, dakle, ja, i osobno stojim iza svake napisane riječi. O osobi s kojom je Ana Magaš bila u vezi, a što vam može potvrditi i vaša klijentica, imamo sve podatke kao i potvrdu njezine najuže obitelji. Vaša klijentica unutar zatvorskog kruga nije uopće tajila da je u vezi sa S.D., niti je svoje sklonosti nakon izlaska S.D. iz zatvora prestala pokazivati. U to sam se uvjerila vlastitim očima, a postoje i očevici u kaznionici koji bi to mogli potvrditi. Pritom mi nije jasno zbog čega vi kao odvjetnica Ane Magaš imate potrebu isticati njezino lezbijstvo kao da je to nešto loše. Ako pažljivo pročitate tekst u Nacionalu, vidjet ćete da mi vašu klijenticu niti jednom riječju nismo ocrnili niti njezin lezbijski odnos smatramo nečim neprirodnim.

Drugo, informaciju o ponašanju Ane Magaš u zatvoru dobili smo još prije tri mjeseca. U sklopu mog istraživačkog rada posjetila sam i zatvor u Požegi (kakvi uvjeti ondje vladaju možete se uvjeriti ako osobno posjetite kaznionicu, a na uvid vam možemo dati i sve fotografije koji smo mi snimili ondje), ali i obitelj Ane Magaš. Razgovarala sam s njezinom majkom i sestrom te sam ih tom prilikom, što je bilo prije gotovo dva mjeseca, upoznala sa svojim saznanjima. S druge strane, dobila sam informaciju da je Anina majka Dijana Batković i prije bila jako dobro upoznata sa zatvorskom ljubavi svoje kćeri. Ako nije, onda ni ona očito ne poznaje dobro vlastitu kći.

Treće, vratit ću se na vašu rečenicu 'Nacional je otvoreno stao protiv nje i svrstao se na stranu Magaševih'. Ako vi tvrdite da je to tako, onda isto tako ja mogu tvrditi da su se sve novine u državi tijekom protekle tri godine svrstavale na stranu Ane Magaš. A ja se nisam svrstala ni na čiju stranu nego sam iznijela objektivne činjenice. O nesretnom događaju odnosno ubojstvu Lucijana Magaša, iznijela sam verziju Ane Magaš, ali i verziju optužbe zajedno s  prikazom materijalnih dokaza nađenih u stanu. Što se tiče odvjetnika Marka Marinovića, ja nisam odvjetnica da bih ga opravdavala niti je njemu uopće to potrebno. Ali, naravno, po vama je svatko tko se usudi iznijeti bilo kakvu objektivnu činjenicu koja prikazuje Anu Magaš u drugačijem svjetlu, automatski kriv.

Što se tiče vašeg zaključka da je moj tekst dijelom i privatni obračun Ive Pukanića sa Sanjom Sarnavkom, ponovno vam moram reći da ste u potpunosti u krivu. Čudi me da jedna tako
utjecajna odvjetnica govori neutemeljene floskule. Kakve veze Ivo Pukanić ima s člankom koji je na dvije strane objavljen u Večernjem listu 22.prosinca prošle godine, a u kojem Sanja Sarnavka
pozira s poklonima za sina Ane Magaš? Mi bismo to objavili i da je s poklonima pozirao sam predsjednik Mesić. Smiješno je i žalosno što nemate bolje argumente niti za svoju klijenticu niti za Sanju Sarnavku.

K.C.
Foto: Nacional

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara